در انتشارات دانشگاه علوم پزشکی مشهد منتشر شد.
اخیرا میزان پسماند مواد غذایی، پسماند میوه و سبزیجات افزایش چشمگیری داشته است؛ و دفع آنها تهدید جدی برای محیط است. روش های رایج مورد استفاده برای دفع پسماند میوه و سبزیجات شامل سوزاندن، غذا برای دام، تشکیل کمپوست یا تلنبار در محل های دفن زباله می باشد؛ اما دفع پسماند میوه و سبزیجات در محل های دفن زباله باعث بروز مشکلات جدی از جمله انتشار گازهای گلخانه ای، افزایش انتشار عوامل بیماری زا و آلودگی خاک، آب و هوا شده است. برای حل این مسئله به شیوه های مدیریت مواد غذایی سازگار با محیط زیست نیاز است. یکی از این شیوه های مناسب مدیریتی، تبدیل پسماند میوه و سبزیجات به سوخت های زیستی است. تحقیقات زیادی در مورد قابلیت پسماند میوه و سبزیجات برای تولید سوخت زیستی انجام شده و هنوز ادامه دارد. محققان دریافتهاند که پسماند میوه و سبزیجات را میتوان به سوختهای زیستی، یعنی بیواتانول، هیدروژن زیستی، بیودیزل و بیوگاز تبدیل کرد. پسماندهای میوه و سبزیجات به سادگی و به فراوانی قابل دسترس، و غنی از کربوهیدرات هستند، و میتوانند به طور طبیعی تجزیه شوند؛ بنابراین، میتوانند به عنوان جایگزینی برای سوختهای فسیلی استفاده شوند. |
- بازدید: 211